Poliüretan Enjeksiyon Genel olarak, Metro tünelleri, bodrum, asansör kuyusu gibi yapılar. Poliüretan Enjeksiyon ile yüzde yüz garantili su izolasyonu uygulaması yapılmaktadır.
Poliüretan Enjeksiyon, beton ve ters alanlardan gelen su izolasyonu sağlamak amacıyla beton ve duvar içerisinde çatlak ve kılcal alanların doldurularak su sızıntıların..
Poliüretan Enjeksiyon, beton ve ters alanlardan gelen su izolasyonu sağlamak amacıyla beton ve duvar içerisinde çatlak ve kılcal alanların doldurularak su sızıntıların kesintisinde kullanılan sistemdir.
Poliüretan enjeksiyon genel olarak, metro tünelleri, bodrum, sığınak, asansör kuyusu, temel, perde duvar, yer altı sularını tersi yönden gelen suyun durdurulması için geliştirilmiştir. Poliüretan enjeksiyonlar esnek yapıda suyla temas halinde hızlı reaksiyon gösteren kapalı hücre yapısına sahip su izolasyon köpüklendir. Yer altı sularının geldiği kılcal çatlakları ve boşlukları doldurarak mükemmel su izolasyonu sağlar, bu sayede su izolasyonu toprak altı ve yer altı sularına müdahale imkanı sağlar.
Poliüretan Enjeksiyon çeşitleri sıvı akışkan olanlar çatlakların doldurulması için kullanılmaktadır. Yoğun olan poliüretan enjeksiyonlar ise dilatasyon ve benzeri boşlukların doldurulması amacıyla kullanılmaktadır.
Poliüretan Enjeksiyon Nasıl Uygulanır?
Poliüretan enjekte etmek için motorlu veya hidrolik yüksek basınçlı makine olması gerekmektedir. Daha sonra Poliüretan sıvı izolasyon maddesi uygulama öncesi suyun olduğu beton yüzeyler belirlenir, beton ve çatlak alanların takibi eşit oranda ortalama 30 cm aralıklarla betona 45 derece eğik olarak paker dübellerin takılması için delikler açılır. Sonrasında delikler hava basılarak temizlenir, sonrasında çelik paker dübeller çakılarak sızdırmazlık contaları içerde sıkışacak oranda cıvata başından sıkılır, sonrasında enjeksiyon yapılmak üzere paker başlıklarına nozul takılır ve basınçlı şekilde Poliüretan Enejekte edilir. Enjekte edilen Poliüretan diğer dübel deliklerinden gelene kadar gönderimine devam edilir. Bu şekilde devam edilerek tüm dübeller ve sızıntıların geldiği noktalar doldurulur.
Özellikleri
Enjekte edildikten sonra su ile reaksiyona girerek şişer.
Genel olarak iki bileşenden oluşur.
Tek kompenat haline getirilerek kullanılabilir.
Sıvı olduğundan tüm çatlakları doldurur.
Su ile temas halinde sıvı halinden yaklaşık 15 katı genleşir.
Reaksiyon hızı (köpük oluşumu), reçine karışımı arttırılarak arttırılabilir.
Esnektir çatlak ve boşluk içerisinde çalışabilir.
Poliüretan Enjeksiyon Makinesi
Poliüretan sıvı enjeksiyon makinesi motorlu ve hidroliktir. Enjeksiyon makinesi pistonlu olup sıvı halde olan poliüretan reçineleri yüksek basınçla transfer etmek amacıyla kullanılır. Enjeksiyon makinesinin enjeksiyon yapabilmesi için uzatmalı yüksek basınca dayanıklı hidrolik hortumlar olması gerekmektedir.
Enjeksiyon makineleri 220 volt elektrik ile çalışabilen yüksek devirlik motorlar ile transfer pistonlarını harekete geçirirler bu sayede poliüretan basınçlı şekilde duvar, beton ve benzeri çatlakların içerisine doldurulması sağlanır.
Çeşitli amaçlarla, yapılarda karot makinesi yardımıyla delik açılması, beton delme işlemi, yatayda ve düşeyde, donatılı veya donatısız titreşim olmaksızın yapılabilmektedir.
Hiçbir şekilde darbe vermeden, demir donatılı ve donatısız zeminde, 45º- 90º lık açılarla , Q20 çap Q1000 çap arası, 20.000cm derinliğe kadar delim yapılabilmektedir.
Elmas boncuklu tel halatlı kesme. Blok betonlarda ve kütle betonlarda elmas halatlar kullanılarak uygulanan bir kesim yöntemidir. En fazla yoktur.? Sonsuz bir kesme yapılmaktadır.
Hidrolik kesme makinesi ile demir donatılı ve donatısız betonlarda vibrasyonsuz, hasarsız tahribatsız, yatay, dikey ve 180º açı 100cm kalınlığa kadar beton kesme yapılmaktadır.
Derz kesme makinelerimizle 100 cm ye kadar beton kesme işlemi yapılıp 100 cm üzeri uygulamalar için Karot ile 20000cm ye kadar beton kesme yapılmaktadır.
Beton delme işleri, elektrikli ve hidrolik karot makineleri ile yapılmakta olup; istenilen çapta tesisat yeri açılımı ve geniş çaplı açılımlar yapmak mümkündür.
Bünyesinde bulunmayan ekipmanları bile temin edip sorumluluk anlayışına destek veren ZİRVE KAROT, tüm çalışmalarını bilgi dahilinde sunmaktadır.
Bu sistemle, kimyasal epoksi kartuş kullanarak, bina güçlendirme, kolon, kriş, perde beton, bina temeli güçlendirmesi, ilave ek birleştirme gibi alanlarda kullanılmaktadır.
İnşaat sektörü nün her zaman ihtiyaç duyduğu ve duyacağı iş makineleri, Bobcat, JCB, Case, Ekskavatör, Traktör-Havalı ponamatik ve elektro kırıcılar yardımı ile çözüme ulaşıyoruz.
Otopark Boyama, Yol Çizgisi Boyama, Park Yeri Boyama, beton silme, pürüzlendirme işleriniz için bize ulaşabilir, Ücretsiz Keşif hizmetimiz ile bilgi ve fiyat alabilirsiniz.
Kimyasal toz su ile reaksiyona girdiğinde genleşerek kontrollü bir şekilde kayaları ve betonları çatlatan ve parçalayan bir üründür. Kimyasal toz sayesinde yapılır.
Donatı yetersizliğinden dolayı sehim yapan döşeme ve kirişlerde, Çatlayan beton elemanlarının güçlendirilmesinde, Deprem ve korozyon hasarlı binaların ekonomik hızlı onarılması
Darbesiz, sessiz, vakum sistemi kullanarak, dikey, yatay, düşey istediğiniz açı ve derinlikte, tavanda, yerde, balkonda, çatıda, perdede, en ücra köşelerde dahi uygulanmaktadır.